16 Ocak 2013 Çarşamba

Aşk Sadece Üç Harf Değildirki !

Kafama takıldı..
"Ona aşık olmaya başladığımı söyledi" dedi biri.. 
Kafama takıldı işte o cümle.. 
Bu bir özgüvenmidir.. Bilmediğinden mi..
Kesinlike bilmediğinden..
Aşkı bilmeyen birinin diyebileceği en düz cümle.

Aşk nedir biliyormusun? 
Aşk, onu gördüğünde heyecanlanmaktır.. Dilinin dolanmasıdır, nefesinin kesilmesidir.. Dokunduğunda içinin yanmasıdır.. Gözlerine dakikalarca bakabilmektir.. Tek kelime etmeden ne dediğini hissetmektir..
Öyle biridir ki o, hiç tanımıyorsundur güvenmen gereklimidir , hırsızmı katil mi bilmesende yada öyle bile olsada bunu görmezsin... Hiç tanımazsın ama bir o kadarda tanırsın.. Geçmişinden bi yerlerden çıkıp gelmiştir, öyle hissedersin... Sadece o vardır dünyada... Nefes almanın ne demek olduğunu o zaman anlarsın.. Aynı şehirde olup tesadüfen karşılaşmak bile seni heyecanladırır.. Bigün çekip gitse bile o şehre küsemezsin.. Sana onu vermiştir geri almış olsa bile.. Yeri gelir çekip gitmek istersin.. Küsersin herşeye.. Kızamazsın kendine, ona.. Yargılamadan seversin.. Aşk şefkattir.. Gitse bile şefkatle anmaktır..
Aşkı sayfalarca yazarak anlatabilirim.. Yazıyorumda.. Dilimden dökülmez diyemem, boğazında oluşan bir düğümdür çünkü.. Sesini, soluğunu keser.. Kelimelerin tükenir, gözünden akan bir damla yaşa dönüşüp akıp gider yine hayatından.. Aşk budur..
Aşk için bol şans dilemek isterdim ancak aşk bir şans değildir.. Dur bekle bi aşık olayım dediğinde olmazsın, olamazsın.. Beklersin ama yine olamazsın.. Şans değildir aşk tesadüflere inanmayan birini inandırabilen, en önemlisi aşkın olduğuna inandıran bir duygudur.. Aşk bir anda gelir girer hayatına, anlayamazsın ne oluğuna.. Yaşadığın duygu inanılmazdır yediremezsn kendine kabul etmezsin sonra.. Aşk gelir, önce yürüğine yerleşir sonra aklına.. sonra tüm hücrelerinde hissedersin.. Çekip giderse ki eğer kalbinide söküp götürür..
Geriye sadece o duygu kalır.. O şefkat kalır.. Acırsın kendine, acı çekersin.. Bu acı büyüktür çok büyük..
Kızamazsın, nefret edemezsin sadece küsersin.. O acıyı hep çekersin.. 

Biliyormusun yağmuru bile sevdirebilir biri sana.. Hiç sevmediğin herşeyi sevdirir.. Bunu hiç kimse yapamazken bir kişi çıkıp bunu sana yapabilir..
Ve aşkı yaşayan biride bundan azına ASLA razı olmaz...
Kumardır aşk.. 
Çok güzel bir tabir vardır ya hani, "sevdiğine değil sevene git" diye.. Sevene gitmek güvendir, sevdiğine gitmek kumar..
Ve bir kere yaşarsanki bu duyguyu kumar oynamaktan korkmazsın..

Kurulan o cümlenin anlamını bilebilecek sen son kişi bile değil o cümleyi kuran kişi.. 
Aşk üç harftir, basit gibidir.. Ama o üç harfin üstünde bıraktığı yükü hiç birşey kaldıramaz...

Bunları yazış nedenim ise, basite indirgemenmiş olması AŞK'ın.. 
"Aşkı basite alma alırsan yanarsın... "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Copyright All Right Reserved ! Tuba Atamer !